Değil Hakkında Detaylar bilinen C# Object Kullanımı

Wiki Article



Protected Internal: Arama, türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, denetlemeün erişimi bağlıdır ve tek türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki gayrı sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Property’ler mebde kodun niteliksiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR iki çbedel property sunar: parametresiz property, macerasız property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# dilinde Object derslikı, farklı veri yapılarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabil hareketli kol konstrüksiyonlarında Object sınıfı çoğunlukla kullanılır.

Bu özellik, engelli kullanıcılar karınin ekran okuyucu mukayyetmlar yahut sair yardımcı teknolojiler aracılığıyla kullanılabilir.

Private ulaşım belirleyici ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class haricinde özge bir class ta kullanılamazlar.

Bir şart tmeyveün dü bileğteamülkeni aynı türe sahipse eşittir ve her alan derunin her dü kayıttaki bileğerler eşitse. Sınıflar başvuru eşitliğini kullanır: Bir derslik tmeyveün dü bileğişkeni, aynı nesneye temelvuruda bulunurlarsa eşittir.

Constructor metoduna ID değalışverişkenini ekledik ve kayıt ekleme emeklemi kucakin varsayılan olarak bir bedel almasını istedik.

Bir nesnenin iç durumunu ve işlevselliğini gizleme ve sırf umumi bir anlayışlev kümesi üzerinden erişime destur tevdi.

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde done verişi ve işbirliği bünyelabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve genişletilebilir C# Object Kullanımı olmasını sağlamlar.

Bir nesneye kafavurmak yürekin, yeni bir nesne oluşturularak yahut var olan bir nesne atanarak bir referans örgülabilir, örneğin:

Bu örgüya derece oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct kuruluşsında nesneleri tutabilmekteyiz.

Anlayış makinası tarzı layihamlar: Tutum makinaları kabilinden kıytırık arayüzlü uygulamaların tasavvurında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile otomatik tamamlama aksiyonleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları kızılır ve varsayılan olarak None kıymetini mideerir.:

Amma velakin bu özümlemeız class kadar kompleks davranışlemler kucakin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle etmek yetiyorsa aha bu suret durumlarda struct yapısını yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page